Icon – Tandpreventiepraktijk Deurne – Deurne

Icon

Witte vlekken behandelen (Icon)

Het is binnen onze praktijk mogelijk om witte vlekken op de voortanden (kalkvlekjes/Fluorose) te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Deze behandeling met Icon werkt op basis van infiltratie van de witte vlek. We vergelijken het ook wel met de methode van Carglass:  Hierbij trekt een vloeibare stof van buiten af in het sterretje in de ruit, waarna niets meer te zien is.  Bij Icon wordt er ook niet aan de tand geslepen of geboord en blijft het de gezonde tandstructuur behouden.

Voor de behandeling tot 4 tanden kan 1 afspraak worden gepland. Wilt u meer tanden behandelen, dan zullen dit in meerdere zittingen zijn. Bij de behandeling wordt de situatie vooraf en achteraf vast gelegd, bijvoorbeeld d.m.v. een lichtfoto. Vervolgens wordt het tandvlees beschermd d.m.v. een rubberdam en worden de tanden in meerdere stappen zeer grondig gereinigd. Tenslotte wordt een vloeistof aangebracht om de witte vlek te laten verdwijnen en de tand gepolijst voor een optimaal en glanzend resultaat.


Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen is de behandeling geheel pijnloos. Echter heeft u gevoelige tanden, dan kunnen deze door / tijdens het uitgebreide reinigen nog gevoeliger worden. Natuurlijk kan de behandeling, indien gewenst, altijd onder verdoving plaats vinden om uw ongemak zo veel mogelijk te bespreken.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling. Bovendien kan het zijn dat de kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Indien gewenst kunt u vooraf een passende begroting krijgen bij de controle afspraak.

Kunnen elk soort vlekken worden behandeld?

Nee. Helaas is de behandeling niet bij alle vlekken effectief, zoals bij grote gaatjes (caviteiten). Echter wel bij het merendeel van witte verkleuringen. Wilt u weten of het voor uw tanden mogelijk is, maak dan een controle afspraak zodat dit tandarts dit kan beoordelen en de mogelijkheden met u kan bespreken.