Clear Correct – Tandpreventiepraktijk Deurne – Deurne

Clear Correct

Onzichtbare beugel (Clear Correct)

Iedereen kent de conventionele beugel met metalen blokjes op de tanden of de zogeheten buitenboord beugel. Echter heeft niet iedereen behoefte aan een 2 jaar durende behandeling voor een kleine correctie of vindt het niet mooi om met metaal in zijn of haar mond te lopen.

Hiervoor bieden wij een alternatief, namelijk de Clear Correct aligners. Aligners zijn transparante ‘hoesjes’ van kunststof waarmee uw tanden stukje bij beetje verplaatst worden.

Doordat deze aligners niet vast zitten in de mond, zijn de tanden veel beter schoon te houden en prettiger om te dragen. Ook blijft er geen eten achter hangen zoals bij de metalen blokjes en draden. Omdat de aligners transparant zijn, is de behandeling discreet. Het zal nauwelijks iemand opvallen dat u ze draagt.


De behandeling start met een aantal afdrukken, metingen en lichtfoto’s van het gebit. Hierbij worden ook uw wensen in kaart gebracht. Aanvullend worden er, indien nodig, een grote röntgenfoto gemaakt. Op dit punt zit u nog nergens aan vast.

Vervolgens wordt het plan voor u op maat gemaakt en voorgelegd. Hierin krijgt u te horen uit hoeveel stappen het plan bestaat, hoe lang de behandeling zal duren en wat de kosten zijn. Hierbij kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden. Als u akkoord bent, gaat de behandeling van start.

U draagt de aligners de gehele dag en nacht met uitzondering van het eten en drinken van iets anders dan water. Elke 1-3 weken wisselt u van set in overleg met de tandarts. Als het traject klaar is adviseren wij de laatste aligner in de nacht te blijven dragen om het resultaat te behouden.

https://www.straumann.com/clearcorrect/nl/en/home/patients.html